Harlem

Planen i morse var att ta oss till zoo för att kolla lite djur, livet kom dock ivägen så vi bestämde oss för att gå lite i affärerna runtomkring oss och sen åka till Target för att leta efter lite cling wrap.

Jag måste erkänna att jag har en liten förkärlek för att gå i matvarubutiker, både hemma och utomlands, så detta var mitt Toys'r'us. Vägen dit var dock inte så kort som vi trodde. 

Vi tittade på tunnelbanekartan och hittade en station en bit därifrån. Jag tänkte nog att vi skulle vara kvar på Upper east side men när vi hoppade av var vi ända borta i Harlem. Vi började att gå och tänkte att det nog bara var någon gata men där fick vi. En timme senare var vi framme, pust! 

Vi kom hem med mycket roligt i alla fall och nu försöker vi fixa fram en bilbarnstol till morgondagens roadtrip. Det ska bli spännande att se hur det kommer gå att ta sig ur Manhattan. Haha. 

Från gårdagens promenad när vi letade efter bilstol


Ellen's stardust diner

Vi började dagen med frukost på Ellen's stardust diner. Vilket ställe! Sjungande personal med drömmar om Broadway. Leo uppskattade deras display med gamla bilar och Vanessa maten. Det är ju något speciellt det där med att äta på ett riktigt diner, som var inspiration till Glees Starlight Diner dessutom. 

God mat och Marcus gav kaffet en tumme upp, något som det varit stor brist av på resan. Lite dyrt men det ligger å andra sidan mitt i centrum så annat kan man inte vänta sig, och det var definitivt värt pengarna. 

Efter att ha läst lite recensioner och gått förbi en kväll med milslånga köer in så bestämde vi oss för att vara där en morgon redan vid öppningen (kl 8) och tur var väl det, strax efter oss trillade det in en hel del och det är redan svårt att hitta plats med två barnstolar och vagnar som det är. Att behöva barnstolar är tydligen ett riktigt bök här, det finns bara speciella bord som kan ha barnstolarna (tydligen) och är oftast i ett hörn någonstans. Höhö...

Det kan i alla fall varmt rekommenderas om man vill ha lite middagsunderhållning :) 

newyork - nyc - reseblogg - resor - travel - traven

Vakna med New York

Klockan hade inte ens slagit fem innan Vanessa stod och hoppade i spjälsängen. Det var fortfarande mörkt på himlen men gatorna var såklart upplysta. Vi drog oss en stund och sen bestämde vi oss för att ge oss ut på jakt efter frukost. 

Vi gick ut till en trött stad. Staden som aldrig sover sov och det var nästan bara vi och sopgubbarna ute. Så tyst. Times' square var nästan tomt. Vi gick 30 gator neråt och vände igen. Såg New york vakna till liv tillsammans med solen som kom fram bakom de gigantiska skyskraporna. 

Avgaser och galna taxichaufförer som hänger på tutorna. Jag älskar dig New york! 

nestorn - newyork - nyc