Babyshower för Jasmine

I lördags var det äntligen dags, efter månaders planering i det gömda, för att ha en babyshower för Jasmine. Tiden har gått så otroligt fort, jag kan inte förstå att det snart är dags! En babyshower med lila tema blev det då könet inte är känt. det ska bli så spännande! Jag tror på en liten flicka. 
 
Cupcakeformar, sugrör och servetter från underbara fridaskalas och pompoms från bakestore. Om ni är i kalasfixartagen är det verkligen två nätbutiker värda att besöka! 
 
Jag hade bakat macarons, cupcakes med päronfrosting och cupcakes med lakrits/violfrosting, cakepops, tiramisu, mördegskakor, mariabullar och så beställde jag faktiskt en tårta. Hihi, lite fusk men kände att det blev alldeles för tajt med tiden. Emma kom och gjorde lite snittar som var mina favoriter på hela bordet, haha. I taket hängde vi pompoms som vi fluffat och sytt fast cupcakeformar i så de såg ut som luftballonger. De sitter fortfarande kvar för barnen tyckte de var så roliga att titta på, haha. 
 
Det blev en mysig lördag med en överraskad mamma och mätta gäster ♥ nu längtar vi efter den lille bebisen! 
 
 
babyshower - bakestore - cakepops - cupcakes - dessert - dessertbord - fridaskalas - macarons - mariabullar - petitchoux - pågen - tiramisu - tårta

Glassiga kakor

Det har kommit in lite förfrågningar om jag inte kunde lägga upp recepten från kalaskakorna och det kan jag absolut. Dessa glassiga kakor är L J U V L I G A både utseendemässigt och smakmässigt. Jag var snål med att skopa upp degen, jag borde haft mer i sidorna för att få till den riktigt glassiga looken och även lite mer mjöl så att de hade hållit formen bättre. Pre-bake var de mycket snyggare, hehe. 
 
Du behöver: 

225 gram smör
210 gram florsocker
1 ägg
2 tsk vaniljpulver
400 gram mjöl
2 tsk bakulver
1 tsk salt

1. Värm ugnen till 190 grader
2. Vispa florsocker och smör fluffigt
3. Blanda i ägget och vaniljpulvret
4. Blanda i mjölet, bakpulvret och saltet
5. Blanda tills det blivit en deg, den ska vara lite i torraste laget. Den ska liksom precis hålla ihop om du försöker smula ner den.
6. Ta en glasskopa och skopa upp degen, som när du tar glass. Tryck den på ett bakplåtspapper och låt det pressas ut lite i sidorna.
7. Frys kakorna innan de gräddas. De ska vara helt frusna så låt stå minst 2 timmar.
8. Grädda mellan mitten och övre delen av ugnen i ca 15 minuter.

! Smält sedan choklad och spritsa ut som chokladdropp och toppa med en non-stop eller m&m. Du kan också pensla på lite sirap eller matlim eller något annat "blött" och sen doppa dem i strössel. Eller varför inte hacka små chokladchunks och tryck på direkt när de kommer ut från ugnen. Sky is the limit ♥ !   

BIY - Glass - Recept - glasskakor - glassparty - glasstema - kakor - kalas - kalasinspo - tvåårskalas

Turen att vara på sjukhuset

Hade en tid på sjukhuset för Vanessa i förmiddags. Väl där exploderar världens allergianfall för mig och jag hade bara ren tur som var på sjukhuset. Fick ingen luft och darrade i hela kroppen. Det var bara i med en massa mediciner och adrenalin. M fick sen köra oss hem och sen somnade jag i soffan och var helt väck till klockan var fyra. 
 
Vaknade och blev bitter över att dagen var borta men vi tog en promenad ut i det fina vädret. I 1,5 timme var vi ute och gick. Nu tittar jag på Gossip Girl och M sitter och rättar. Unnar mig själv lite choklad efter en jobbig dag. Vad har ni gjort denna solregniga onsdag? ♥ 
 
Mmmmmm...Jelly in my belly - I looooove you! ♥
allergi - choklad - chokladälskare - idiopatiskanafylaxi - jelly - marabou - nyhet - pollen