Glassiga kakor

Det har kommit in lite förfrågningar om jag inte kunde lägga upp recepten från kalaskakorna och det kan jag absolut. Dessa glassiga kakor är L J U V L I G A både utseendemässigt och smakmässigt. Jag var snål med att skopa upp degen, jag borde haft mer i sidorna för att få till den riktigt glassiga looken och även lite mer mjöl så att de hade hållit formen bättre. Pre-bake var de mycket snyggare, hehe. 
 
Du behöver: 

225 gram smör
210 gram florsocker
1 ägg
2 tsk vaniljpulver
400 gram mjöl
2 tsk bakulver
1 tsk salt

1. Värm ugnen till 190 grader
2. Vispa florsocker och smör fluffigt
3. Blanda i ägget och vaniljpulvret
4. Blanda i mjölet, bakpulvret och saltet
5. Blanda tills det blivit en deg, den ska vara lite i torraste laget. Den ska liksom precis hålla ihop om du försöker smula ner den.
6. Ta en glasskopa och skopa upp degen, som när du tar glass. Tryck den på ett bakplåtspapper och låt det pressas ut lite i sidorna.
7. Frys kakorna innan de gräddas. De ska vara helt frusna så låt stå minst 2 timmar.
8. Grädda mellan mitten och övre delen av ugnen i ca 15 minuter.

! Smält sedan choklad och spritsa ut som chokladdropp och toppa med en non-stop eller m&m. Du kan också pensla på lite sirap eller matlim eller något annat "blött" och sen doppa dem i strössel. Eller varför inte hacka små chokladchunks och tryck på direkt när de kommer ut från ugnen. Sky is the limit ♥ !   

BIY - Glass - Recept - glasskakor - glassparty - glasstema - kakor - kalas - kalasinspo - tvåårskalas