December

Hej fina ni! 
 
Äntligen är julmånaden här. Man säger det varje år men hur snabbt har inte detta året gått?! Vi har så mycket att se fram emot denna månaden och har hur fullt upp som helst. Några saker vi längtar speciellt efter är: 
 
- Adventsträdgård på dagis. Detta året är Leos första år som storbarn på dagis och då händer så himla mycket. Det är verkligen roligt att få vara med på alla dessa kvällar, se deras pyssel och allt möjligt vi har blivit bjudna på. 
 
- Julbak hos svärisarna. Varje år julbakar vi tillsammans med Ms familj. Då äter vi god mat, bakar lussebullar och pepparkakor och dekorerar ett pepparkakshus. Det brukar vara så himla mysigt! Förra året kräkte Vanessa mitt under baket så vi fick hastigt packa ihop oss i bilen igen innan vi ens hade fått ihop husen. Detta året tar vi revansch. 
 
- Sagojul på Kolmården. Som jag sa tidigare stod vi och vägde emellan Sagojul eller julmarknad i Tyskland. Utan att ha nämnt något alls om våra funderingar så kröp Leo upp till mig i sängen och sa "Mamma, kan vi inte åka till Kolmården? Då skulle jag bli jätteglad" med sin mest innerliga röst och tja, då vann Sagojulen med hästlängder helt enkelt. 
 
- Brorbesök. Till jul kommer min bror och hälsar på. Han bor i USA så vi träffas inte så ofta längre och han har nog knappt träffat Vanessa. Samtidigt ska vi fira lite jul med min mamma och styvpappa. 
 
- Lillejulafton. Dagen före dopparedagen kommer Ms familj för att fira jul. En god middag, ett födelsedagsbarn (farfar) och uppesittarkväll har vi att se fram emot den dagen. Förra året inspirerades vi av ett par vänner som har uppesittarkvällen som en tradition. Aldrig trodde jag väl att jag skulle sitta 22 år gammal och spela bingo men tydligen hade det sin charm. Inte för att underhållningsnivån var speciellt hög men det var något med det som gav stämning. Kanske var det pepparkakorna och julgranen hade en bidragande faktor...oh well. Vi längtar i alla fall! 
 
- Julafton. Julfirande i vårt hus. Det ska bli hur mysigt som helst och mina förväntningar är skyhöga. Precis vad julafton behöver. Lite inre press, haha. Jag har tidigare varit en förespråkare för att åka utomlands under julen då det är vad vi har gjort i många år. Nu känns det dock väldigt långt borta, detta ska bli  s å  mysigt!
 
- Nyårsafton. Nyårsafton är alltid svårt med barn tycker jag. Fester och tillställningar är nästan alltid givna att vara till efter tolv, såklart. Det är också en dag som är väldigt förknippad med alkohol, något som vi helt tar avstånd till i närheten av våra barn. Vi ska i alla fall nog bara vara hemma och mysa med familjen precis som förra året och efter all julstress och med familjer och bekanta som kommer springa ut och in så kan det nog vara skönt att börja det nya året med de tre jag älskar allra mest i hela världen i vårt lugna och fina lilla hus. 
 
Från förra årets julkort ♥