Mammornas dag

Idag är det morsdag, eller mors dag. Började morgonen redan kvart i sex med en riktig gråtfest från barnen. Den ene saknade sin bil och den andra var väl mest bara trött. Lovely! Vi tog oss en ordentlig morgonpromenad och köpte bullar påväg hem. 

Blev överraskad med en ljuvlig tekanna från Christina Re som jag längtar efter att få inviga! 

Tog oss iväg till Leklust för att köpa en nappmuta till vår treåring som numer är helt nappfri. Det går så fort, han blir så stor... En polisbil och helikopter kom han nöjt ut med sen åkte vi hem där jag drog ihop en tårta och sen åkte vi till svärisarna på lunch. 

Vad gjorde ni på morsdag? 

En uppskattad tårta med jordgubb/rabarbercurd, vaniljkräm, grädde, kardemummapannacotta & macarons med lemoncurd & j/r-curden. Runt om hade jag italienska ladyfingers och ett knutet rosa sidenband runtom.

Lördag i Lund

Efter jobb tog vi oss till mamma en stund sen åkte vi vidare till Lund och mötte faster S & kusinerna. Barnen blir alldeles tokiga när de får höra att de ska få hänga med kusinerna vilket är hur kul som helst för mig som aldrig riktigt hängt med mina kusiner. 

De introducerade oss för ett fantastiskt fik som hette Patisseriet. Jag och M tog en choklad/passionsbakelse och en citron/marängtartlett och delade på. Alltså Y U M ! Det var inte sista gången jag fikade där kan jag säga. 


Vi tog oss vidare till Lundapriden och tittade lite, barnen fick varsin flagga och så hälsade vi på folk. 


Därefter tog vi oss vidare till Stadsparken för lite lek. När solen var framme var det till och med varmt, låt sommaren komma nu. Jag avskyr byxor och kyla. Påväg hem fick vi sms från J som ville komma upp så nu sitter vi bänkade i soffan efter att ha käkat pizza. Barnen ska nattas och vi tänkte kolla någon film. Trevlig lördag på er! 

Lund - Lundapride - Lundapriden - Pride - familjeliv - lek

Ur mammaledighet

Omställningen att gå från att vara mammaledig till att ha jobb/plugga har varit en stor omställning. Året har visserligen varit extremt på alla håll och kanter och helt ärligt kan jag nog inte säga att det gjort mig starkare. 

Än så länge känner jag mig fortfarande nedbruten och trasig efter den senaste tiden. Mycket fint har också hänt. USA & Thailand, en jättefin jul som var precis sådär som i mina barndomsdrömmar och vanlig alldeles vardaglig tid med familjen. Jag försöker fokusera på det, jobba på mig själv och återuppbygga det som några enstaka individer raserade utan minsta blinkning. 

Nu jobbar jag. Fem dagar i veckan. Så ovant samtidigt skönt att ha en vardag och ett syfte. Bloggen blir dessvärre lidande vilket är synd. Jag vill ju minnas tiden, känslorna och händelserna ur vardagen. Kunna titta tillbaka. Jag vill dock inte sitta med datorn/mobilen i famnen istället för mina barn. 

Syskonkärlek. Den ena retas och den andra är på tok för lättretad. Haha