Favoritlista

Sminkprodukt: Mitt läppsyl, räknas det? Annars min kajal. Jag använder inget annat, något jag kanske borde ta tag i för att slippa se ut som att jag inte sovit på flera dagar...haha! 

App: eBay. Älskar eBay. Är beroende av eBay. 

Serie: Modern Family. Återigen, älskar. Är beroende. Cravear! 

Podd: Jag har aldrig riktigt fastnat för någon podd. Vi har försökt lyssna på lite olika nu när vi bilat rundor men det har ändå alltid slutat med att jag somnat. 

Plagg: En svart kofta som mamma köpte från USA. Den är sååå mjuk och sååå gosig! 

Mat: Tacos. Jag brukar inte bli sugen på tacos utan det brukar bara bli att vi äter det av ren vana. Nu på sistone har det dock blivit att jag suttit på dagarna och varit sjuukt sugen på det. 

Godis: Lösgodis, alltså allt. För mycket. Jag måste sluta. Men måste jag välja en typ av godis får det nog bli djungelvrål. 

Blogg: Just nu hinner jag knappt läsa bloggar men Blondinbellas blogg är en blogg jag följt länge och som jag fortfarande läser. 

 

En arg liten katt

I söndags hade Leo som sagt sin första dansuppvisning där han var sminkad till katt. När vi kom hem och skulle göra oss i ordning för att gå på det årliga julbordet så tvättade vi av Vanessa, som också tvunget skulle vara katt, men när det var Leos tur skulle han absolut-verkligen-jättetvungen-jättesäkert ha kvar sin kattsminkning. Är det något föräldraskapet har lärt mig är det att man måste välja sina strider. Jag hade hört talas om det förr men talessättet fick inte sin riktiga förståelse och innebörd förrän jag själv fick två små liv att ha hand om. Hur som helst. 
 
Vi klädde på honom i de fina julkläderna och packade in oss i bilen. Lite trött var han nog allt men höll ändå sig vaken under bilturen dit. När vi kom dit och möttes av kusinerna och hela släkten började han nog plötsligt att ångra valet av kattsminkningen och blev alldeles tvär. Han ville absolut  i n t e  hälsa, absolut  i n t e  vara med på bild, absolut  i n t e  leka. Jag satte mig tillslut ner med honom och frågade vad som var felet och varför han var så arg idag. Till svar fick jag en hel kopps smakprov av tonåren. "Jag vill inte vara katt! Varför lät du mig gå som katt?!" sa han med sin allra buttraste blick och sin allra argaste röst. 
 
Det var svårt att låta bli att skratta åt hur söt han var, vår arga lilla katt. Jag svarade att vi ju hade diskuterat detta innan vi åkte men att vi kunde gå och tvätta bort sminkningen om han ville. "Ja, men du skulle inte låtit mig", muttrade han tillbaka. Haha, alltså det är så svårt för mig att ställa om mellan att han är tre och vill samla kottar och sen ibland är såhär lillgammal och vältalig. 
 
Vi gick tillslut och tvättade av katten och efter lite köttbullar och choklad blev han tillslut glad. Jag däremot är lämnad med att behöva undersöka hur man hanterar ett barn och inte en bebis. När hände detta?! 
 
Min älskade lilla katt ♥
 
föräldrablogg - föräldraskap - lillgammal - treårstrots

Tenta

Hej på er! Äntligen var min allra första salstena över och det var inte alls så hemskt som jag hade föreställt mig. Jag vågar dock inte vara allt för säker, rykten har sagt mig att det är när man känner sig säker som man blir underkänd. Haha. 
 
I morse var jag nog galet nervös eller något men jag kunde knappt stå på benen utan att jag svimmade så fina M och barnen körde mig ner och så fick jag sitta och plugga i bilen. Lite mindre rofyllt men det gick. Jag började med att gå till fel sal så när jag skulle gå in fick jag bara "du är inte anmäld" som svar och ni kan själva förstå paniken som uppstod? Haha, så virrig. Kom tillslut till rätt sal med, vad som kändes som, en ex fångväktare som tentavakt. Awesome!
 
Nu sitter jag utanför salen och återhämtar mig. I högtalarna spelas jullåtar och jag kan knappt förstå att det snart är jul! Galet men det ska bli så mysigt, jag ser verkligen fram emot julen detta året. Första julafton i vårt alldeles egna hus. 
 
Bild från förra årets julaftonsmorgon ♥