En månad

I en månad har vi nu varit husägare och man får verkligen kalla det för en händelserik månad. Vi har haft en del sjukdomar sen vi flyttade in, renoveringen har tagit sin lilla tid och ätit energi från oss och vi har börjat att komma in i våra nya rutiner av att veckohandla, cykla till tåget, köra sen cykla, tåga och allt det där runt omkring. 
 
Vardagsrummet och hallens renovering har känts som vårt Everest men nu börjar vi äntligen att se toppen. När det är klart tar vi oss en välförtjänt paus i renoveringen. Vi behöver ta lite tid till familjen som kommit lite i skymundan denna månaden, något som inte alls är likt oss. Vi har kollat lite på om vi ska ta oss en övernattning någonstans, jultokiga som vi är står både Sagojul på Kolmården eller julmarknad i Tyskland högt på listan. Kolmården har ju inte bara ett fantastiskt hotell med jättefina pooler utan de har ju även Bamse som är barnens stooora idol, samtidigt kan det vara skönt att få lämna landet lite och ta en julweekend i Tyskland. Oh well, det får bli ett familjemöte om detta helt enkelt. 
 
Bilder från i somras när vi var på Kolmården och Smaka på Stockholm ♥

Söndagsbrunch

I födelsedagspresent fick pappa en brunch på Örenässlott med oss alla, något som var väldigt uppskattat. Idag var det äntligen dags och vilken brunch! Supergod mat, helt amazing mazariner(!) och stället, platsen och utsikten...Det skrevs definitivt upp som plats nummer två på vår "framtida-bröllopsfest"-lista om plats nummer ett skulle gå åt skogen, haha. 
 
Passade också på att knäppa några höstiga bilder på barnen. Det har ju blivit lite av en tradition nu att vi tar bilder på hösten så inget undantag i år. Synd bara att den stora kameran låg på en hylla i vårt flyttkaos där hemma så det blev några Sonybilder. 
 
Bästa vänner ♥ Kommer det en solig dag ska vi ge oss ut i skogen här utanför och fotografera med stora kameran också 

Nya rutiner

Så kom vardagen igång igen och nu ska vi lära oss helt nya rutiner. Det går inte längre att ta en kort promenad för att komma till Coop så nu måste vi bli mycket bättre på veckohandling. M kan inte längre cykla till jobbet på 15 minuter, nu ska det först lämnas på dagis och sen cyklas iväg. Och jag kan inte längre gå till stationen som kan ta mig direkt neråt landet utan nu ska det bytas inne i Helsingborg. 
 
Idag vaknade barnen snoriga och lite hostiga och när regnet öste ner i morse kände vi att det nog är bäst att de får vara hemma och inomhus. I eftermiddag ska vi fixa lite till hemmet, det är ju så mycket smått som ska göras som man knappt tänker på. Till exempel att köpa två handtvålar eftersom att vi numer har två toaletter, haha. 
 
Nu ska vi göra en inköpslista och sen mysa i soffan ♥
 
Igår fick jag mig en burk chai latte pulver av min syster och det passade ju perfekt när man är lite frusen och sjuk