Hon är tre!

Så kom dagen D. Vår lilla bebis fyller hela tre år idag och vi är två förvånande föräldrar, haha. Nog för att vi kan se att vi är tre år framåt i kalendern från den dagen hon föddes men vi känner oss lite halvt oklara i vad som hänt under dessa år. Var tiden tagit vägen. 
 
Vår Vanessa. Världens bästa, gladaste, roligaste, busigaste lilla retsticka som kom och gjorde vår familj komplett. Det är så spännande att se hur hon utvecklas och mer och mer blir en liten människa med sin personlighet med så mycket tankar och funderingar. Nu är vi förhoppningsvis bara några dagar ifrån att sluta med nattblöjan och sen är våra småbarnsår förbi oss. Det är bitterljuvt att lägga den tiden bakom sig men samtidigt spännande att se vad framtiden har att erbjuda och hur det kommer att bli utan den strikta mat och sovklockan, utan barnvagn överallt och utan det ständiga nappletandet (seriöst, jag tror att vårt hus äter nappar). 
 
Vi började i alla fall dagen med lite skönsång för att väcka vår ytterst svårväckta treåring och sen öppnade hon sina presenter. Den absoluta favoriten var en liten handväska vi hittade på Primark i somras. Jag såg den och tänkte direkt att den var ett måste till hennes födelsedag. Hon tar alltid mina små handväskor och går runt med. Denna hade dessutom ett katt/kaninansikte (oklart) på sig så den var helt perfekt och hon har haft den på armen hela morgonen. Det krävdes en hel del mutande med pannkaksbites och mandelbiskvier till nyponsoppan för att hon skulle släppa den vid frukost. 
 
Födelsedag - Treåring - frukost

Treårskalas

Idag var det äntligen dags att ha treårskalas för vår blivande treåring. Det fick bli några dagar i förväg då delar av släkten är på resande fot ända fram till oktober. Det slumpade sig så passande att idag var hennes beräknade födelsedag. Hon bestämde sig ju dock för att stanna inne i ytterligare tio dagar. Ni vet, den där rekordvarma sommaren 2014. Yippie!
 
Efter önskemål från födelsedagsgrisen hade vi Frosttema på kalaset så hon hade en prinsessklänning och ett glittrigt diadem med en krona på. Vi bjöd på korvbuffé till mat och ett stort dessertbord till fikan. Hon blev bortskämd med så många fina presenter. Allt från en rutschkana till den nya favoritdockan. 
 
 
Mitt i all stress glömde jag såklart fotografera dessertbordet, tog bara några snabba med mobilen. Det var i alla fall Pannacotta med Fizzy Bubbliz-fluff, Ahlgrens Bilar cake pops, chokladmuffins med maräng, chokladbollar och kolasnittar, mini nektarinpajer och tårtan med dumlefluff och hallonmousse. 
 
Treåring - barnkalas - frost - kalas - treårskalas