Saftiga semlor

Nästa vecka är det Fettisdagen och i år kör vi på helt vanliga semlor. Igår bakade vi bullarna som vi sedan stoppade i frysen, det är alltid bra att ha släta kardemummabullar på vänt, man vet ju aldrig när man får oväntade besök eller så. 
 
Fettisdagen till ära tänkte jag i alla fall ge er mitt bästa recept på riktigt saftiga och goda semlor.
 
 
 
Ugn 190°C 
 
1. Smula ner jästen i en bunke och häll över ljummen mjölk // 2. Häll i mjölet, kardemumman, sockret och ägget och blanda med degkrok tills degen gått ihop // 3. Häll i det rumstempererade smöret och blanda till en smidig deg // 4. Låt vila i ca 20 minuter // 5. Dela upp degen och forma bullarna, lägg på en plåt och låt jäsa till dubbel storlek // 6. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10 minuter, tiden kan variera beroende på hur stora du vill göra dem men de ska få en fin färg // 7. Ta ut och låt svalna innan du skär upp dem och lägger ihop som semlor // Lycka till! ♥
 
Mina bästa hjälpredor i köket ♥
Vi passade på att göra några minisemlor också, enklare för våra minisar att äta
Bakning - Recept - fettisdagen - semlor